Obstetrică - ginecologie reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitala , consultatii si tratamentul afectiunilor in domeniul ginecologiei, diagnosticul si supravegherea evolutiei sarcinii, ecografie urmarire sarcina, inclusiv morfologie fetala, ecografie transvaginala, diagnosticul si tratamentul sterilitatii, implantare/extragere sterilet, examen secretie vaginala (Babes-Papanicolau), cultura col+antibiograma, chiuretaj uterin, interventii de mica chirurgie.

Meloterapia in sarcina

Meloterapia in sarcina

 Meloterapia este terapia prin muzica. Cea mai buna terapia antistres atunci cand esti gravida poate sa fie muzica. Desi muzica clasica este in topul celor mai linistitoare acorduri si ritmuri, exista si piese sau melodii ceva mai alerte sau cu iz comercial care iti pot da o stare de bine, si care o sa i dea si bebelusului o stare de bine.

Cercetatorii au descoperit ca micutii in timpul dezvoltarii intrauterine sunt foarte receptivi in privinta muzicii inca din al doilea trimestru de sarcina. Ei invata sa se relaxeze alaturi de mamica, invata sa doarma pe anumite melodii.

Medicii au sesizat ca micutii care nu se intorc in pozitia de nastere in ultimul trimestru pot fi convinsi prin meloterapie. Se aplica pe burtica mamei casti cu melodii clasice iar copilul tinde sa se aseze cu capul in dreptul zonei de unde vine muzica.

In plus, copiii care asculta muzica in timpul sarcinii dezvolta ulterior un IQ mult mai ridicat decat media pe familie si decat un copil de aceeasi varsta. Se pare ca sunetele stimuleaza cresterea si inmultirea celulelor cerebrale (neuroni) si de asemenea stimuleaza crearea conexiunilor intre celulele nervoase.

Un alt plus pe care il aduc melodiile pentru copii in timpul dezvoltarii intrauterine este reprezentat de dezvoltarea emotionala a copilului, dar si de dezvoltarea comunicarii.

© 2015 Copyright by ginecologie-romania.ro