Obstetrică - ginecologie reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitala , consultatii si tratamentul afectiunilor in domeniul ginecologiei, diagnosticul si supravegherea evolutiei sarcinii, ecografie urmarire sarcina, inclusiv morfologie fetala, ecografie transvaginala, diagnosticul si tratamentul sterilitatii, implantare/extragere sterilet, examen secretie vaginala (Babes-Papanicolau), cultura col+antibiograma, chiuretaj uterin, interventii de mica chirurgie.

Consumul de ceai in timpul sarcinii

Consumul de ceai in timpul sarcinii

Anumite ceaiuri nu numai că sunt recomandate în sarcină, ele pot ajuta la o sarcină mai ușoară, fără probleme, dureri, balonări sau insomnii. Pe lângă asta, unele ceaiuri conțin vitamine și minerale care ajută în carențele din timpul sarcinii.

Ceaiurile din plante nu sunt intotdeauna benefice pentru o femeie insarcinata, de aceea unele ceaiuri sunt interzise in sarcina. Anumite plante trebuie evitate in timpul sarcinii si chiar al alaptarii intrucat pot face rau mamei si fatului, mai ales in concentratii mari ca in cazul prepararii unui ceai.

Multe femei insarcinate nu stiu exact care plante pot fi consumate in siguranta in sarcina si care nu. Exista o multime de ceaiuri interzise in sarcina, facute din plante comune, de care multe mamici nici nu au auzit ca ar dauna. De exemplu, ceaiul de pelin, de menta, de urzica.
Consumul de plante in sarcina.
Ceaiurile din plante prezinta riscul declansarii premature a contractiilor, pot provoca tulburari hormonale, pot declansa menstruatia sau pot dauna grav fatului.
Ceaiuri care pot fi consumate cu moderatie in sarcina

Plantele folosite in scopuri culinare, precum oregano, busuiocul, chimionul, chili, scortisoara si altele sunt considerate a fi sigure daca sunt folosite in cantitati moderate, dar nu in doze mari cum ar fi necesar in cazul prepararii ceaiului, de exemplu.

© 2015 Copyright by ginecologie-romania.ro