Nume:
Cabinet ginecologic Manuela Stoenescu
E-mail:
manuelastoenescu@yahoo.com
Telefon:
0722 342 850
Adresa:
Craiova, Str. Vasile Alexandri, Nr. 2A, Jud. Dolj.

Cabinet ginecologic Manuela Stoenescu
Medic ginecolog Craiova

Medic ginecolog, Cabinet Ginecologie, Consult ginecologie, Control ginecologic, Histeroscopie, Consultatie sterilitate, Tratament sterilitate, Instilatii intrauterine, Electrocauterizare col uterin.

Detalii

„Medic primar obstetrica-ginecologie, cu competente in ecografie pe specialitatea ginecologie“, este cartea de vizita a doctoritei Manuela Stoenescu. Cea mai mare parte din activitate o desfasoara in Maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, iar de doua ori pe saptamina, martea si vinerea, dupa terminarea programului la spital ofera consultatii in propriul cabinet de specialitate de pe strada Vasile Alecsandri.

Ideea deschiderii unui cabinet particular i-a venit in 1992, insa dupa sapte ani a reusit sa faca rost de locatie si de bani pentru a-si vedea visul implinit. „Pe vremea aceea era destul de neobisnuit sa-ti faci cabinet medical intr-o casa, fiind preferate apartamentele de bloc. Iar eu mi-am amenajat cabinetul la subsolul casei parintesti, respectind arhitectura initiala cu arcade pentru a da un aspect mai placut interiorului si am pastrat etajul cu camere de locuit“. Manuela Stoenescu sustine ca a tinut mortis sa aiba propriul cabinet pentru a nu mai depinde de altii: „Simteam nevoia sa fac ce vreau eu, nu ceea ce imi spun altii, iar la spital trebuie sa respecti anumite protocoale. Si mai esti ingradit de tot felul de probleme, cum ar fi lipsa materialelor sanitare sau obligatia de a lucra doar cu medicamente pe care unitatea sanitara si le permite, mai ieftine si mai slabe calitativ“.

Obstetrica este specialitatea medicală care se ocupă cu fiziologia și patologia sarcinii şi a nașterii, dar şi de îngrijirea şi tratamentul femeii şi al copilului în perioada pre-natală, în timpul naşterii şi postpartum. Această specialitate este în strânsă legătură cu ginecologia, disciplina medicală care se ocupă  cu fiziologia și patologia aparatului genital feminin.

Medicii recomandă efectuarea unui control ginecologic anual pentru că este extrem de util în descoperirea unor afecţiuni ginecologice grave. Deşi multe femei simt o oarecare “oroare” atunci când vine vorba de efectuarea acestor analize de rutină, totuşi ele sunt necesare, spun specialiştii.

De ce este necesar un control periodic:

     - ajută la descoperirea şi diagnosticarea cancerului de sân sau a celui de col uterin;

     - se pot diagnostica bolile cu transmitere sexuală;

     - contribuie la prevenirea sterilităţii;

     - poate face sarcina şi naşterea mai uşoare.

Servicii

Principalele servicii oferite de cabinetul ginecologic:

- consultaţii ginecologice;

- chirurgie;

- obstetricale şi proctologie;

-întreruperi de sarcină cu anestezie locală şi generală;

- tratamente;

- recoltări laborator;

- ecografie genitală şi obstetricală cu sondă transvaginală şi transabdominală;

- montare şi extragere sterilet;

- videocolposcopie;

- recoltare Papanicolau / secretii vaginale;

- Papanicolau in mediul lichid;

- interpretare analize.

Program cabinet: Marti si Vineri: 16:00 - 19:00.

© 2015 Copyright by ginecologie-romania.ro